PIŠE BORKA PETROVIĆ

Strah je vrag

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Postoji izreka "U strahu su velike oči". Jesu li roditelji, kojima djeca treniraju plivanje na bazenu, pretjerali sa svojim strahom u razmišljanju da bi im muškarac, koji se tuširao gol, mogao učiniti štogod nažao? Je li sama činjenica da se tušira gol pred djecom neprimjerena i za osudu?

Puno je tu pitanja, a prave odgovore možda nikada nećemo saznati. Možda u čitavoj priči nije bilo ničeg zlokobnog ili strašnog. Možda.

No, budući da postoji i izreka "Bolje spriječiti nego liječiti" jasno mi je zašto su se pojedini roditelji, u bojazni za sigurnost svoje djece, obratili i medijima za pomoć.

Svi smo okruženi s puno ružnih stvari, razna zlodjela svakodnevno pune stupce crne kronike, crnjaci nas bombardiraju sa svih strana i opreza, barem kada su vlastita djeca u pitanju, nikada dosta. Ako se pritom iz predostrožnosti nekada i pretjera, manja je šteta nego ne reagirati uopće.

Kada bi svi reagirali, i susjedi koji znaju da muž mlati ženu ali "to je njihova stvar", i oni koji znaju da majka zanemaruje djecu ali su odlučili "okrenuti glavu", i oni koji znaju tko krade, tko vara ali o tome šute…, možda bi svijet bio normalnije i sretnije mjesto.

A možda bi se svi gušili u paranoji i strahu, a stradali bi nevini? Jer, strah je vrag i ponekad malo nedostaje da se dobre namjere pretvore u "u lov na vještice".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini