PIŠE Borka PETROVIĆ

Šparuge, gaćice i dva jaja

A dan je bio idealan za berbu šparuga... (Snimila Borka Petrović)

A dan je bio idealan za berbu šparuga... (Snimila Borka Petrović)


Bio je to idealan dan za branje prvih šparuge. Sunčano, a ne pretoplo. Nema još zmija. Dva dana nakon kiše. Svi se već danima hvale svojim macetima na društvenim mrežama, a ja još fritaju nisam probala. Na mrkatu su po 25 kuna. Bolje je otići u šumu, protegnuti noge i nabrati si marendu.

Bio je to skoro idealan dan dok nisam s ceste zakoračila na šumske stazice. Umjesto u šparužine gledala sam u odbačene madrace, stolice, vrećice, žbuku i ostatke pločica koje je netko netom skinuo sa zida. Smeće do smeća. Kako sam ulazila dalje u šumu, stanje je bilo sve gore. Pita se čovjek, i naprosto ne vjeruje, kako se nekome da proći sve to šipražje - samo da bi bacio svoje smeće?! I to u mjesecu kada kvartove obilazi rolo-kontejner Herculanee i smeće skuplja posve besplatno?!

Bio je to čudan dan, nikako više idealan. Napokon sam ugledala nekoliko lijepih šparuga. Debele, visoke, zelene, škiljile su u mene iz trave. No, iznad njihovih glavica naherile su se, poput šarenog padobrana, odbačene ženske gaćice. Roza boje. Nakon minute šutnje, okrenula sam se na peti i poraženo vratila kući. S dva jaja bila bi to moja prva ovogodišnja fritaja, no idealan je dan propao. Sutra ću ipak do pulskog mrkata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of