PIŠE VANESA BEGIĆ

Sitnice su bitne

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Dan-danas, kada svi žive užurbano, kada se zbog dobro znane situacije svugdje oko nas izbjegava međuljudski kontakt, kada su ljudi sve udaljeniji jedni od drugih, zasigurno veseli i topla ljudska priča.

Pulsko-pomersku književnicu, autoricu nekoliko knjiga i za djecu Mariju Družeta susrela je neposredno prije blagdana malena F., učenica trećeg razreda Osnovne škole Monte Zaro.

Budući da se gospođa Družeta toga dana teže kretala, F. ju je pitala ako joj može pomoći, kako je, treba li joj nešto. Pokazala je istinsku brigu za nju. Književnica, čim je došla kući nazvala je školu te poklonila djevojčici neke od svojih knjiga, a darivala je i školsku knjižnicu.

- Ponosni smo na našu malu, ali veliku F., učenicu koja je iskrenim i dobrim srcem razveselila književnicu Mariju Družeta te na dar dobila njezinu knjigu "Iz moje brbljave škrinjice" i pismo zahvale. Hvala književnici na toplim riječima zahvale učenici i školi, ali i knjigama darovanima školskoj knjižnici koje će naći svoje mjesto na polici Zavičajne zbirke. Knjigu su učenici ponosno predale učiteljica Vedrana Majstorović, ravnateljica Branka Sironić i rehabilitatorica Karin Bolković Fornažar.

- Hvala maloj F., njezinoj učiteljici, školi Monte Zaro iz koje potiče, ali i njezinim roditeljima. Kamoli sreće da se svi mi još više možemo susretati s ovako malim, ali ipak velikim trenutcima, napisala je u svom pismu Marija Družeta.

Malo je potrebno da nekome pomognemo, a danas i najmanje stvari vrijede puno. Ljudska toplina, topla riječ, pomoći nekome dok prelazi cestu, sve te naizgled sitnice pokazuju veličinu čovjeka.

Malena F. ima svoje ime i dakako da bi zaslužila da bude napisano velikim slovima, ali su četiri slova ne tako davno promijenila svijet - GDPR. No, neka to bude pohvala i malenoj F., ali i svim drugim vrijednim i empatičnim učenicima i njihovim obiteljima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater