PIŠE Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Senzacionalno

(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Svakog tjedna mediji objavljuju senzacionalno otkriće o značajnom padu broja oboljelih od covida-19, pa tako i u Istri, a onda i u Puli. Ako je početkom tjedna bilo svega nekoliko novooboljelih, to bi onda trebalo ukazivati da su epidemiološke mjere uspjele, a ne zakašnjele, kao što se čini; da je Stožer civilne zaštite uspio, a ne suprotno, kao što se čini.

Senzacionalne brojke objavljuju se svakog ponedjeljka: one prikazuju stanje prethodnog dana, nedjelje, kad se manje ljudi testira, pa je onda i manje novozaraženih. A već u ponedjeljak, kad službe prorade punom parom, eto opet crnih brojki. Ravnateljica pulske bolnice svojedobno je medijima izjavila da je kritična brojka od 30 kovidaša koji se mogu primiti u bolnicu, a da se istovremeno liječe i svi ostali pacijenti. Ta je brojka odavno premašena, sustav još uvijek funkcionira, a pulski liječnici se čak upućuju u druge bolnice, na ispomoć.

U očekivanju kraja još jednog tjedna i novih fantastičnih brojki, valja se prisjetiti posljednje mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite koji je zabranio putovanja iz županije u županiju u razdoblju od 23. prosinca do 8. siječnja. Time se, obrazlažu, želi spriječiti širenje virusa za vrijeme blagdana, a poznato je da se on najbolje širi tamo gdje se najmanje očekuje, na obiteljskim okupljanjima. Građani su o ovoj zabrani obaviješteni na vrijeme, još prošlog tjedna, tako da se na miru spakiraju i otputuju bližnjima prije zatvaranja "granica". Do idućih više ili manje senzacionalnih brojki.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini