PIŠE Borka PETROVIĆ

Punktova terasa sa srcem

(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Dok su mnogima usta puna jednakosti i integracije, a brojne zakonske odredbe pokušavaju osobe s invaliditetom učiniti jednakima na tržištu rada, malo pulsko poduzeće "Punkt" snove pretvara u stvarnost.

Vlasnica ovog inovativnog društvenog poduzeća Danijela Kasumović-Maružin proslavila je nedavno tri godine rada, a na zahtjevnom ugostiteljskom tržištu ubrzo je postala nezaobilazan restorančić u kojem mnogi rado pojedu svoju marendu, ali i naručuju catering.

I sve to zapošljavajući upravo osobe koje drugi poslodavci nisu htjeli.

Trenutno je u Punktu zaposleno 11 ljudi, od čega sedmero s invaliditetom, što je 70 posto zaposlenika. Jedna od njih, 23-godišnja Ana, djevojka s Down sindromom, proteklog je vikenda službeno otvorila Punktovu terasu, čime ovo poduzeće okreće još jednu, novu stranicu u knjizi svog uspješnog poslovanja.

- U ovom lokalu mi nismo savršeni. Mi smo prirodni, ali se beskrajno trudimo. Radimo, zabavljamo se, opraštamo si, glasni smo, imamo strpljenja i volimo se. Vjerujemo u osmijeh, u ljepotu, dobrotu i prihvaćanje. Vjerujemo u promjene, da će svijet postati ljepše mjesto u kojem smo svi jednaki. A ponekad je dovoljno vjerovati. Natpis je to na zidu novootvorene terase na gradskom stadionu.

Ja moram dodati i - hvala Danijeli što se usudila vjerovati - u svoju ideju, u svoje zaposlenike, ali i sve Puljane koji su ih do sada svesrdno podržavali, a činit će to i dalje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini