PIŠE BORKA PETROVIĆ

Pulski vatrogasci jači od nevolje svake

(Foto: JVP Pula)

(Foto: JVP Pula)


"Brži je od vatre jake, jači je od nevolje svake! Za hrabrog Sama nema problema, neustrašivi Sam se brine o svem!" - pjesmica je o hrabrom vatrogascu Samu, glavnom liku crtića koji mališani obožavaju. Naši, pulski vatrogasci ne zovu se Sam, ali su jednako hrabri, a od jučer su pravi heroji za mališane dječjeg vrtića "Vjeverica" s Busolera.

Mališani ovog vrtića imali su, naime, jako uzbudljivo jutro. U izlasku do parka u obližnjoj šumici na svoje veliko iznenađenje svjedočili su spašavanju male mace s visoke grane na stablu, a u cijeloj priči glavnu su ulogu imali upravo pulski vatrogasci. Na dojavu dječaka iz naselja o maci koja se zaglavila u krošnji i ne može se sama spustiti te tužno mijauče, vatrogasci su se veoma brzo odazvali te svojom intervencijom priuštili djeci nezaboravan i poučan doživljaj koji će dugo pamtiti, pokazavši im kako je dobro činiti dobro svima, pa i ovako maloj maci.

Iz vrtića se zahvaljuju vatrogascima na njihovoj profesionalnosti, strpljivosti i upornosti u radu, a posebno su sretni što je maca pronašla i udomiteljicu s kojom će dalje sretno živjeti. Osim spašavanja zaglavljenih mačaka, zmija ili spašavanja osoba koje su se (same) zaglavile na balkonu, naši vatrogasci imaju i puno ozbiljnije zadaće kada u borbi s vatrom svoj život stavljaju na kocku kako bi spasili naše živote i imovinu. No, to ih ne priječi da uskaču u pomoć svima kojima je ona potrebna. Baš kao u crtiću o hrabrom vatrogascu Samu kojega voli cijeli grad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini