PIŠE BORKA PETROVIĆ

Pulo, budimo uz Petrinju!

Petrinja (Snimio Goran Mehkek / Cropix)

Petrinja (Snimio Goran Mehkek / Cropix)


Gradska štorija piše se (o) svome gradu, ali ova je današnja posvećena Petrinji. I Sisku, Zagrebu, svima koji su zadnjih dana pretrpjeli strahote potresa.

Svim nastradalima, ozlijeđenima, unesrećenima, koji su doživjeli štete na svojim domovima. Preplašenim, uznemirenim i tužnim građanima koji novu godinu neće dočekati u svojim kućama.

Vele mi poznanici da se potres osjetio i u Puli, posebice oni na višim katovima. Mi smo pošteđeni. Što bi ovakav potres učinio našem gradu, ne želim niti razmišljati. Stoga su sve moje misli uz stanovnike gradova koji su doživjeli strahote potresa. Uz pandemiju, koja nas muči gotovo godinu dana, ovo nam nije trebalo. Materijalne štete i posljedice na gospodarstvo bit će ogromne, a psihičke traume još i veće. No, preživjet ćemo mi sve to.

Stanovnicima pogođenih područja ne treba samo naša moralna pomoć, već i ona konkretna. Stoga pozivam sve svoje sugrađane, koji su to u mogućnosti, da se pridruže nekoj o humanitarnih akcija koje će narednih dana sigurno biti pokrenute, a tvrtke i lokalne uprave da novac koji je bio namijenjen za domjenke, proslave, novogodišnje koncerte uplate upravo za porušena područja.

Zapravo, neka se svatko od nas upita - što ja mogu učiniti za Petrinju i Sisak?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater