PIŠE VANESA BEGIĆ

Pula pjeva i pleše

Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Pula je definitivno grad glazbe, ali i plesa. Svakako treba pohvaliti glazbenu vertikalu u Puli - od brojnih glazbenih aktivnosti za najmlađe, predškolce, poput Studia Zaro i OKUD-a Istre te Centra za klasičnu glazbu "Luigi Dallapiccola", pa do glazbenog vrtića u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova. Potom su tu osnovna i srednja glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova, Muzička akademija - a svi vrlo uspješni, o čemu svjedoče nagrade i priznanja kojih ima sve više i više.

I dugačka, višedesetljetna tradicija. Lani je glazbena škola slavila 70. obljetnicu djelovanja, OKUD Istra 60. godišnjicu, a i Muzička akademija u Puli, iako je osnovana tek prije pet i pol godina, već ima sjajne rezultate.

Dakle, uspješna glazbena vertikala u svakom pogledu, od aktivnosti za najmlađe pa nadalje. U gradu je i mnoštvo plesnih studija i radionica, gdje djeca od rane dobi razvijaju motoričke vještine te uče osnove umjetnosti. A i sve više odraslih pleše, odlazi na plesne tečajeve, plesne partyje, i to svih generacija, profila i zanimanja. Kao antistres terapija, kao lijek.

Dok neki plešu, drugi pjevaju. Uz već dosadašnju bogatu ponudu zborova u Puli, od kojih neki imaju višedesetljetnu tradiciju, a drugi, unatoč kratkom vijeku postojanja, već mnoštvo nagrada i priznanja, odnedavno u Gradskoj knjižnici i čitaonici djeluje i zbor Čitaonice Kluba umirovljenika. Dakle, za sve "gušte", generacije i žanrove ponešto.

Pula pjeva. I pleše.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini