PIŠE Borka PETROVIĆ

Posve normalno

(Snimila Borka Petrović)

(Snimila Borka Petrović)


Samo dan nakon popuštanja dijela epidemioloških mjera, na terasama pulskih kafića okupanima suncem tražila se jučer prijepodne stolica više. Zbog nužne razdvojenosti stolova terase su se ulicama i trgovima proširile više no ikada, no mjesta na njima nije bilo ni za lijek. Kafići oko gradske tržnice, Flanatička, Giardini, Portarata, Forum… sve je bilo krcato. Kao da nitko u gradu ne radi, ili su svi na podužoj marendi, a upravo kava život znači.

- Napokon, nakon dugo čekanja! Mene ova kava čini živom, kao da je sve opet normalno, kazala nam je jedna mlada Puljanka koja je svoj macchiato polako, uživajući, ispijala u društvu novootkrivene prijateljice s fakulteta. Obilasci kafića, nakon mjeseci razdvojenosti i samovanja, jedino je što joj je preostalo jer, kako veli, predavanja na fakultetu i dalje nemaju. Ovo joj je, dodaje, jedinstvena prilika da se nađe i upozna kolege koje, s obzirom da je brucošica, nikada nije ni vidjela.

Osim "nesuđenih" studenata, koji još uvijek nisu dočekali "svoje otvaranje", na terasama su jučer svoje kosti grijali i naši penzioneri pa je radi njih živnula i tržnica, čemu su se pak veselili prodavači. Na tren sve je izgledalo kao da je posve normalno i da su bolji dani napokon pred nama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini