PIŠE PATRICIJA SOFTIĆ

Ponašajmo se kao Puljani

Foto: Tanja Draškić Savić

Foto: Tanja Draškić Savić


U našem gradu ima kulture. Bilo je i bit će za svakog ponešto. Hoćeš biti nekulturan? Budi, ali u svojoj kući. Pula nije tvoja kuća. Ona je naš dom! E, pa Pula ima ljude, rođene ili asimilirane Puljane, koji se vesele Pulskom filmskom festivalu, ljetnim koncertima i drugim manifestacijama, ima ljude koji uče o svom gradu iz poštovanja i zdravog interesa, koji brinu o njegovim zakutcima iz dobrog srca i altruizma, Pula ima nebrojeno mnogo čitača knjiga, slikara, glazbenika, sportaša, znanstvenika, radnika i svega ostalog. I ta se Pula jednako veseli i Monte Libriću.

Puljani su s širokim osmijehom pozdravili kreativnu najavu ovogodišnjeg Monte Librića, more dječjih portreta na Giardinima. Predivno... Što bi bolje predstavljalo sajam knjiga za djecu nego dječica sama? Cijeli Giardini u simpatičnim pokušajima dijela pulskih vrtićaraca da nacrtaju sami sebe i napišu svoja imena. Ljudi su se već u petak opčarano šetali nekoliko puta gore-dolje Giardinima, pogleda uprtih u crteže na platnima koji su poput kakvih zastavica postavljeni na špage od stabla do stabla. Uopće nije bilo bitno je li njihovo dijete sudjelovalo u tom radu ili ne. Ali Puljani su već u ponedjeljak pobjesnjeli. Jer nekih crteža više nema.

Ne bode sada krezuba instalacija samo oči, bode direktno u srce. Jer štogod netko mislio, većina se ipak slaže da Pula ima svoja nepisana pravila uklesana tisućljećima u gene Puležana. Jedno od njih je i kultura! Dragi roditelji, i vaša su djeca bili klinci koju ste vodili u park, koja su sudjelovala u nekim drugim izložbama i projektima. Odgajajte ih da imaju poštovanja prema našem domu čim iskorače iz svoje kuće. Dosta je više vandalizma u našem gradu! Ne zanima me ni kad si ni odakle si došao, sad si Puljanin i ponašaj se tako!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater