PIŠE Zvjezdan STRAHINJA

Plaže samo za domaće


Zaboravimo velike skupove i koncerte sigurno do kraja godine, rekao je jučer pred novinarima Dino Kozlevac. Svi su novinari to i čuli, ali kao i da su prečuli. Kad je Kozlevac shvatio po našoj reakciji da nam taj podatak i nije baš najjasnije sjeo, ponovio ga je još jednom. A onda šok i nevjerica: Nije li malo pretjerana takva zlokobna prognoza razvoja epidemije?

Ma nije prvi istarski vatrogasac ništa za to kriv. On samo realno sagledava situaciju oko epidemije koja je već pokazala da nije za šalu. Možda Kozlevac i previše puše na hladno, ali situacija je ozbiljna i nije mu za zamjeriti. Dakle, privreda će možda uskoro i živnuti, ali razbibriga građana koja uključuje druženje i zabavu kroz kulturne događaje i slične javne manifestacije neće. Ne očekujte ni od turizma nešto dobro - to je već svima jasno. Ali kako će političari odraditi predizbornu kampanja parlamentarnih izbora do kraja godine bez okupljanja na trgovima? Zar ima građana i glasača koji bi još i takvu muku željeli pratiti on-line?

U načelu, nije to sve ni tako loše. Sezona bi mogla nalikovati ljetima tijekom ratnih godina kada su prazne terase ugostiteljskih objekata i plaže bile rezervirane samo za domaće. Za domaće i za izbjeglice, da na njih ne zaboravim. Ljeti ćemo se udaljiti jedan od drugog na plaži i okupati uz mjere održavanja socijalne distance, pa problema ne bi trebalo biti.

Koronavirus se, kako sam jučer neslužbeno od medicinara čuo, navodno ne prenosi morskom vodom. I to je, naprosto, najbolja vijest dana! Bolja čak i od predizbornih skupova bez skupa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum