PIŠE Vanesa BEGIĆ

Plaže i livade za kulturu

(Snimila Duška Palibrk)

(Snimila Duška Palibrk)


I dok su se ranijih godina u ovo doba uvelike planirali značajni koncerti u Areni, Kaštelu, ulicama i trgovima, iako se i sada nešto planira, sve će, očito, morati pričekati još neko vrijeme do obznanjivanja jer će se pratiti razvoj epidemiološke situacije - kao kod nas tako i u svijetu. Vidimo samo što se dešava u Italiji, gdje pojedine regije iz žute boje, s najmanje restrikcija, postaju crvene, s najviše restrikcija. Sada bi jedina moguća uzrečica ili konstatacija mogla biti "strpljen - spašen".

Kalendar događanja donosi nekoliko predstava koje će se održavati tijekom ožujka, a nakon toga, sredinom lipnja uslijedit će puštanje u more oporavljenih morskih kornjača iz pulskog Aquariuma. Ostalo je za sada nemoguće planirati, tko zna koliko će zona, boja, promjena, varijanti, sojeva biti u cijelome svijetu, a od (polu)normale do normale - trebat će još neko vrijeme.

No, i u doba pandemije pronađeni su alternativni načini organiziranja kulturnih i inih događanja - od koncerata koji se snimaju u Glazbenoj školi i prikazuju na velikom platnu na školskom igralištu koje je postalo sasvim novo gledalište, što se pokazalo odličnom inicijativom, do besplatnih filmova koji su se prikazivali za djecu u pulskim parkovima, na trgovima i školskim igralištima.

Proljetni sve topliji dani mogu ponuditi mnoštvo sadržaja na raznim lokacijama. Pulske plaže, kupališta - zašto ne bi mogli biti idealna pozornica za književne promocije, pjesničke susrete, neke kraće koncertne forme. Pa barem Pula ima toliko lokacija uz more, plaže, šume, livade, da cijeli kulturni život može imati i dvostruku varijantu - za normalu - uobičajeni prostori, a za novo koronadoba i slično - prirodne pozornice. Svjež zrak i uz glazbu - ptičja simfonija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum