PIŠE VANESA BEGIĆ

Plaža Debelijk

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Listajući malo po netu što se to nudi turistima prilikom razgleda Pule, onim turistima koji si samostalno pripreme dolazak i obilazak našeg grada, uočila sam i jedan kuriozitet.

Naime, četiri talijanske web-stranice koje hvale Pulu, njezinu ljepotu, bogatu kulturno-povijesnu jezgru, prekrasnu obalu, brojne plaže… - spominju i plažu, gradsku plažu naziva Debelijk?! Navode i da se ostale plaže nalaze nešto dalje od centra te da ih ima s kamenčićima, šljunkom, stjenovite, a ova neobičnog imena je - pješčana.

Dalje sve tečno ide. Spominju se Valkane s igralištem za djecu, uz pohvale za pristup moru za invalidne osobe, te potom Stoja i trgovačko-ugostiteljska ponuda u blizini. Pohvale idu i za Ambrelu i činjenicu da je to plaža za cijelu obitelj, pogodna i za malu djecu. Naravno, spominju se i ljepote Havajske plaže, one ispod hotela Histria, kao i obnovljena plaža na Hidrobazi te svi sadržaji na ovim plažama - sve lijepo prikazano i uz riječi pohvale.

No, ta plaža, gradska, pješčana, taj Debelijk - ostaje misterij. Je li se mislilo na premantursku plažu Debeljak, također vrlo lijepu i poznatu? Istina, nije to pulska gradska plaža, ali nije ni toliko udaljena od Pule i za jednog turista što uopće znači kraj jednoga grada i početak neke druge općine, pogotovo ako dolazi iz velikog grada gdje provede sate u vožnji od kuće do posla i nazad.

A možda je taj Debelijk neka posve nova, misteriozna pulska plaža. Sve je moguće u ovom čudnom vremenu, zar ne?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom