PIŠE MIRJANA VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Pivo ili cjepivo

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Cjepivo je stiglo u grad. Nakon što su se cijepili oni s vezom i preko reda, na red su došli i pulski penzioneri. Oni su ovog tjedna pozvani da iskoriste novi kontingent prije nego što mu istekne rok trajanja. Ali, ni to nije prošlo bez peripetija i nedoumica. Koje cjepivo ubrizgati, ono američkog ili britanskog proizvođača?

Upitao se to jedan penzić nakon što su ga nazvali iz ordinacije obiteljske medicine i ponudili mu dva termina: četvrtak ili petak. U četvrtak dajemo Pfizer, a u petak AstraZenecu, baš tako su ga obavijestili i prepustili mu izbor, kao da mora odlučiti hoće li potegnuti Paulaner, Velebitsko ili Gulden Draak. Šljivu ili lozu? Ili ipak pelinkovac? Samo treba dobro razmisliti i na miru donijeti odluku. Ima vremena do četvrtka.

- Ja sam dobio Pfizer, pohvalio se ovih dana jedan procijepljeni na merkatu.

- A ja AstraZenecu, domeće drugi. Pfizer zvuči ozbiljno, AstraZeneca podsjeća na Astera Blistoka, lika iz Stripoteke. I to je ono po čemu razlikujemo cjepivo.

Dok Puljani dumaju koje će pivo popiti, pardon, koje će cjepivo odabrati, u Zagrebu su, nakon što su se cijepili oni s vezom i preko reda, na red došli penzioneri.

Oni su na cijepni punkt došli već u šest ujutro, iako je otvoren tek u devet. Stvorio se tu i Krunoslav Capak koji je obećao da će, bude li trebalo, postaviti redomat, da, baš je tu riječ upotrijebio. Nismo čuli koje cjepivo preferiraju Zagrepčani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of