PIŠE CHIARA BILIĆ

Piramida - u ponudi, ali ne u uporabi

(Manuel ANGELINI)

(Manuel ANGELINI)


Godina je 1985. Srpanj. Radio Pula oglašava otvaranje diskoteke izgrađene na temeljima nekadašnje austro-ugarske utvrde na Zlatnim Stijenama. Kultna je Piramida, sjetit će se neki, otvorena koncertom Bajage i instruktora.

 

Na gotovo svačiju žalost, trajno je zatvorena još početkom devedesetih godina. Iako najavljivano u više navrata, njezino se dugoiščekivano oživljavanje iz mrtvih nikada nije dogodilo. Nekada srce pulskog noćnog života, sada je derutno skladište sjećanja zatrpano ugostiteljskim namještajem. Pod čvrstim lokotom.

Godina je sad već 1992. Siječanj. Na noćnom rock happeningu u Piramidi, na čijoj su se sceni naizmjenično smjenjivali zabavnjaci i rockeri, bilo je posebno vruće, piše u izvještaju novinara Glasa Istre koji je tog dana pratio tradicionalni memorijalni turnir "Sergio Blažić-Đoser". Ovim je riječima prenio ugođaj iz popularne diskoteke:

"Piramida je bila krcata, a veliki broj mladih ostao je ispred zatvorenih vrata, jer mjesta nije bilo. Aki, Ibrica, Toni, Severina Sanja, Stavros, Zec, Langer, Dino... do ranih jutarnjih sati izvodili su svoje najpoznatije stvari i stvorili zaista ugodan ugođaj pravog jam sessiona".

Godina je 2019. Lipanj. U prospektu Arena Hospitality Groupa, bivšeg Arenaturista, u čijem je Piramida vlasništvu, pronašlo se prostora za jednu bizarnost. Ili možda samo loš humor. U nizu pogodnosti koje navode, a koje se mogu ostvariti ljetovanjem u njihovom resortu na Zlatnim Stijenama, uz bazen s morskom vodom, teniskim terenom, dječjim igralištem, tu je i, ni manje ni više, nego upravo davno ugašen noćni klub.

Doduše, istaknuto je da trenutno nije u uporabi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater