PIŠE Borka PETROVIĆ

Panika ili predostrožnost

(Sergej DRECHSLER/Novi list)

(Sergej DRECHSLER/Novi list)


Panika ili predostrožnost, teško je pametno procijeniti, no činjenica je da je jučer dosta Puljana krenulo napraviti kućne zalihe. Veliki su trgovački centri bili puni kao da je vikend, a kolica kupaca krcata. Tako su u jednom centru, u kojem sam se zatekla, još za prijepodneva otvorili baš sve blagajne da se ne bi stvarali predugi redovi.

Oni koji su čekali nisu bili raspoloženi za razgovor. Dok su neki samo odmahivali glavom, dodajući da su došli jer je "akcija", kod nekih se dobro vidjelo da se pripremaju za nestašicu ili se, jednostavno, ne žele izlagati mogućoj zarazi kupujući svakodnevno pa su došli obaviti veću špežu. Kolica su im bila puna paketa vode, brašna, krumpira, šećera, soli, ulja...

Panika je zarazna, posvjedočila sam se na vlastitom primjeru, jer sam, gledajući u tuđa puna kolica, u košaricu uz marendu, ubacila i koju konzervu graha, jedno ulje, škatulete tune i sardina. Zlu ne trebalo. Ono najvažnije - kavu, zaboravila!

Velik red, javili su nam čitatelji, protezao se i ispred popularne mesnice Libero, no provjerili smo i doznali da se ne radi toliko o gužvi, koliko o kulturnim i educiranim ljudima koji su čekali vani, na otvorenom, držeći se uputa i razmaka u redu.

Na kraju moram pohvaliti trgovačke centre da se blagajne stalno čiste i dezinficiraju, a da su trgovine na svojim ulazima/izlazima postavile sredstva za dezinfekciju ruku i dezinfekcijske maramice. Kako je prodavačicama na blagajnama, koje tu navalu kupaca baš sada moraju pregrmjeti, ne želim niti razmišljati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater