PIŠE Lara BAGAR

P za potres

(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Kada bi svi funkcionirali kao Pula Parking, bili bismo mala Švicarska. Točni su kao švicarski sat. Malo, ali jako malo kašnjenje i eto njih s porukom - skrati ili plati. Nerijetko, u ovim ni za koga lakim vremenima taj iznos opterećuje. Ok, moraju i oni od nečega živjeti, ali da se baš svaka minuta penalizira… No, možda ne bi bilo loše da se ta naša greška, ljutnja pretvori u nešto humano. Primjerice, da se pola iznosa ili neki manji dio uplati za područje stradalo potresom.

Tako to radi jedan pulski liječnik. Ima privatnu praksu. Nakon posjeta iznos naplaćuje 80 kuna manje, a pacijentu kaže da ostatak uplati za potresom pogođena područja. Hoće li pacijent uplatiti ide njemu na savjest. I taj liječnik uredno plaća sve moguće i nemoguće poreze. I živi od toga, a i mnogi njegovi pacijenti zahvaljujući njegovoj stručnosti i empatiji. O imenu liječnika nećemo, jer skroman u svom velikom znanju i srcu vjerojatno bi bio izrevoltiran da ga se "stavlja u novine" za nešto što bi svatko od nas u ovom trenutku trebao napraviti.

Eto, možda možemo pogrešku ispraviti jednim jednostavnim pogrešnim parkingom te tim činom srce i dušu parkirati na pravo mjesto. P za parking, ali i potres i Petrinju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom