PIŠE VANESA BEGIĆ

Ostale su narančaste stolice

(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


I narančaste su stolice ostale. Dječji kreativni centar u Puli dobio je novo ruho, iz temelja je promijenjen, izvedeni su svi tehnički zahvati, ali prepoznatljive narančaste stolice i dalje su svojevrstan zaštitni znak ove kulturno-društvene ustanove.

Obnovljena je dvorana, pozornica, prostor za predstave Teatra Naranča, prostori Studija Zaro i Društva Naša djeca, a Gradska knjižnica i čitaonica, odnosno Dječja knjižnica ima sada ovdje svoj prostor za predstavljanje knjiga, promocije, radionice i ostale sadržaje.

Svi su dobili ljepše i kvalitetnije prostore. Da nema korone, veselju ne bi bilo kraja.

Kroz godine brojne su se aktivnosti ovdje održavale, tu je svoje sjedište imao dio Glazbene škole, uglavnom harmonikaši, svirači roga. Još prije toga ovdje je djelovao i muzički vrtić, a nekada davno ovo je bio dom i jednoj skupini Dječjeg vrtića "Štefanija Ravnić", čije je matično sjedište bilo preko puta ceste, gdje je sada Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Oduvijek je to bilo sjedište djece i dječjih aktivnosti. Neko vrijeme djelovale su ovdje i grupe za učenje engleskog jezika, a dvorana koju sada koristi Teatar Naranča subotom ujutro bila je mjesto za filmske matineje. I kazališna gostovanja.

Sada Pula ima lijepo, obnovljeno zdanje za djecu. Ima i kvalitetno kazalište za djecu - Teatar Naranča. Još samo da nema korone i sve bi bilo idealno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini