PIŠE Borka PETROVIĆ

Omlohave, pa vise iznad glava

(Snimila Borka Petrović)

(Snimila Borka Petrović)


Možda se i oni opuste s vremenom. Omlohave, pa vise. Ima ih posvuda, a ponajviše u samom centru grada. Vise sa zgrada, preko cesta, poput lijana, još malo pa će se ljudi glavama zaplitati o njih. Jesu li opasni, ovako pod naponom, nisam sigurna, ali ne ulijevaju mi baš povjerenje.

Najgore je, ukazuju mi Puljani, u Zagrebačkoj ulici gdje već mjesecima kablovi od struje padaju po derutnim fasadama. Na zgradi u kojoj se nalazi pučka kuhinja stigli su gotovo do vrata pa će se korisnici još malo morati probijati kroz njih da bi dobili svoj tanjur maneštre i kus kruha. Nikoga to očito previše ne zamara, problem je ničiji i svačiji.

- Elektroistra, komunalci, vlasnici zgrada, upravitelji… Ne znam u čijoj je ovo ingerenciji i baš me briga, ovo je smiješno, da ne kažem tragično. Političarima su puna usta digitalizacije, 5G, 6G mreža, a nama kablovi padaju po glavama, navodi mi jedna Puljanka koja radi u centru grada, dodajući da svako toliko ostaju bez interneta pa im ne rade niti blagajne. Onda ljubazno odbijaju kupce, jer kupljeno ne mogu naplatiti.

Kako i inače biva, zaposlenici brojnih službi često ne vide ono što im je pred nosom. Zaposleni su jelte. Pa možda im ovaj tekst pomogne da, kada šeću centrom grada, podignu svoje glave i pokušaju ovu džunglu kablova dovesti u red. Ono, kao prvi korak posvemašnje digitalizacije. Pa ćemo lako dalje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater