PIŠE Lara BAGAR

Odojkativno

(Ilustracija)

(Ilustracija)


Već godinama na ulazu u grad popularni restoran dobrodošlicu najavljuje masnim pečenim odojcima na ražnju koje, budući da je turizam u pitanju, možemo nazvati masnim gastro delicijama. Jer, ipak, radi se o Istri, neprikosnovenoj gastro destinaciji. Bio bi red jer opet nam se posrećilo. Baš opako. Rekordno. Ponovno smo "in", "haj", "naj" destinacija. Potvrđuju to i odojci na ulazu u grad.

Lani kada je "najgora" sezona bila na vrhuncu vrtio se jedan. Sam, usamljen. I ove se godine krenulo oprezno s jednim sramežljivim. Nastavilo se sa skromna dva. Potom s optimistična tri. Četvrti je bio znak euforije, a pet, čak i šest označili su da nam se događa - "jackpot sezona". I više, jer još se među te odojke, koji se od jutra krčkaju od glave do frčkavog repa, uvuče i pokoja kokoš, pile, izgledom kapitalac da može parirati "velikom bratu".

A tek kada se, kao jučer, naoblači pa se taj dio ulaza i izlaza u grad pretvori i nepreglednu kolonu, brojka bi se mogla povisiti. Jer, dok se, primjerice, Nijemac kao deklarirani ljubitelj odojka znoji u autu ne bi li se dočepao najvećeg istarskog grada i napravio selfie ispred Arene ili se vraća iz gradske gužve koja se ne pamti ni pretkoronskih sezona, ne preostaje mu ništa nego da se isključi i odmori uz praščića i pivušu. I ne samo Nijemcima, već sve više i Talijanima. I oni su shvatili da nema tice do prasice.

Odojci na ulasku u grad pravi su turistički barometar. Kao neki "odojkativni" pokazatelj sezone. Što je njih više, to je nama bolje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater