PIŠE VANESA BEGIĆ

Odbrojavanje za "Sam u kući"


Prekrasne boje mora, gdje čak i oni neromantični vječiti mrgudi mogu zamijetiti čitav spektar nijansi boja. Nakon kiše, kiše i opet kiše, osvježilo je malo, ali ne toliko. Lijepo je za sunčanje, barem u neko doba dana, za dobar dio populacije povoljno je i za kupanje, more je 24 stupnja, a daleko je manja gužva. Štoviše, neke su plaže skroz puste, ne samo da nema kupača, nema ni šetača. Istina, počela je škola, obveze, godišnji su gotovi, turisti uglavnom otišli. Sa završetkom kolovoza kao da i sklop u glavi drugačije funkcionira, te su plaže zamijenjene drugim lokacijama.

Kao da se preko noći sve promijenilo, boje u zraku, boje mora, izgled plaža, raspoloženje ljudi i kao da se samo broje dani do nezaobilaznog božićnog hita "Sam u kući". Samo što nisu počeli "Jingle Bells" i "Santa Claus is comin' to town" te bjesomučni predbožićni šoping.

A kalendarsko ljeto još nije završilo. Odlaskom glavne turističke sezone neki tek prodišu i počnu zbilja uživati u morskim radostima, dok drugi tek počinju kukati glede rezultata, popunjenosti apartmana za tri naredne sezone i ostalog. I još jedno godišnje doba odlazi. A more milina. Plaže čiste.

Doduše, i jesen ima svoj šarm, iako godišnja doba po udžbeničkoj definiciji odavno više ne postoje. Bablje ljeto? Rana jesen? Kasno ljeto? Štogod, idealno za zen, mir, tišinu, drukčiji način uživanja u morskim radostima. Treba iskoristiti svaki trenutak. Za Božić nisi sam. Tu je Kevin, koji je možda sam u svojoj kući, ali u tuđim vero nije!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini