PIŠE LARA BAGAR

Obrnuto proporcionalno

Arhiva/Ilustracija

Arhiva/Ilustracija


Ma bit će bolje. Samo ostani negativna. Alo? Je li to neki obrnuto proporcionalni self-help? Ili neka metoda u stilu minus i minus daju plus. Tom analogijom bi jedna negativnost i još druga urodila nečim dobrim. Teško. Ovo zvuči potpuno suludo, ali baš je tako zvučao telefonski pozdrav sredovječne žene u parku. Glasno je pričala, mobitel držala udaljen od uha da joj ne zrači, pa su svi mogli čuti razgovor. I imala je maskicu. Dok je pričala na mobitelu?! Koga da zarazi?

Novo normalno koje je nenormalno. Znopako! Pozitivno je negativno. I obrnuto. Danas je najvažnije da si negativan, naravno, samo kada je Covid-19 u pitanju.

U trenutku kada curenje nosa predstavlja paniku, a temperatura od 37 ili bilo koja viroza normalna za ovo doba godine, znak za uzbunu - definitivno nema pravila. Nema pravila ni kako ćeš dobiti koronu. Priča poznanik da mu je sin dobio koronu. Rastavljen je. Sa suprugom funkcionira po obiteljski demokratičnom skandinavskom modelu što znači - sin je jedan tjedan kod oca, a drugi kod majke. Dijete je bilo kod oba roditelja, a da se oni nisu zarazili. Negativni oba.

Drugi poznanik, u najboljim godinama, sportaš, zdravo se hrani, odjednom je saznao da je pozitivan. Stoik kakav jest, nije previše paničario. Trenutno je na respiratoru u Rijeci. I sada, budi pametan. Jedino je sigurno - ostani negativan!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater