PIŠE LARA BAGAR

Novo, novo vrijeme

Grupa Buldožer

Grupa Buldožer


Poznanik zida ogradu na Valdebeku. Ništa novo. Odnosno, novost je u njegovom životu jer nakon cijelog života rada u turizmu poliglota se dohvatio, odnosno uhvatio cigle, špatule i betona.

Ograda priča sedam jezika, šalimo se. Dobar je, mogao bi i nastaviti, šali se, a možda i ne - zavisno o sezoni. Kao da sluša upute MMF-a ili ministra Aladrovića.

Naime, ministar rada je prije dva mjeseca komentirajući MMF-a da se razmisli o prekvalifikaciji ugostitelja u građevince, rekao da se tržište rada i prije covida izrazito brzo mijenjalo te da smo, poput drugih zemalja, u cikličnom okretanju granama s većim potrebama. Dodao je da država potiče prekvalifikaciju sa svim zanimanja i radnim mjestima za koje nema velike potražnje, prema onima gdje potražnja postoji.

"To je naša realnost i to će se događati i u budućnosti", rekao je proročanski Aladrović, a budućnost prije dva mjeseca se već ostvaruje i ograda se radi na svim jezicima.

Nije on jedini. Poštar je za vrijeme korone naučio raditi sarmu, dizajner interijera se uhvatio kista i farba stanove, menadžerica u uspješnom lancu trgovina koji je pretežno radio ljeti počela je proizvoditi med. Logično, uvijek je bila radišna kao pčelica. Šalu na stranu, umjetnici su jesenas, ako su imali sreće, brali masline. Jel' to naša realnost? Proročanski kao da naviru riječi slovenskog benda Buldožera:

"Drugovi, drugovi, naš radni zadatak u prelaznoj budućnosti, čuvajmo granice mogućnosti.. Novo, novo, novo vrijeme. Drugovi i drugarice, naša obostrana želja, napraviti korak naprijed u novome svjetlu. Drugo poluvrijeme. Snažni mladići, prebacuju svjetski rekord, visoko, više, puno više, puno više nego prije rata. Novo vrijeme, staro sranje. Novo vrijeme, isto sranje. Drugovi (i domaćice) u postepenom porastu (pravo zadovoljstvo) u kritičnim godinama (može donijeti promjene). Opet ćemo dokazati (neotpornom organizmu). Ako bude trebalo tri puta dnevno žličicu uz malo vode. Novo novo novo vrijeme…."

Tako aktualno, 40 godina kasnije. Novo vrijeme ili nova normala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum