PIŠE VANESA BEGIĆ

Nove gradske pozornice

(Dejan ŠTIFANIĆ)

(Dejan ŠTIFANIĆ)


Prilike, ili preciznije rečeno (ne)prilike prisiljavaju nas na nova rješenja. Pandemija koronavirusa uvelike je promijenila i poremetila odvijanje raznih manifestacija. Ljetni mjeseci su bili pogodni, barem donekle, za dio tih događanja, no, ono što se iz svega toga izrodilo, nove su pozornice u gradu.

Osim već poznatih i etabliranih, brojne nove lokacije postale su pogodne za razna zbivanja. To se posebno odnosi na ciklus projekcija Filmovi u kvartu, koji se besplatno za djecu prikazuju na 12 pulskih lokacija. Tako će i Valdebek imati svoje kino na otvorenom, kao i Stoja, Mornarički park je već imao filmski debi, a dječja su igrališta postala prave pozornice za sedmu umjetnost. Uostalom, svi su ti sadržaji za djecu, neovisno o tome je li igralište poprište sportskog ili filmskog događaja - sve je to za najmlađe.

I plesni događaji odvijali su se na nekoliko mjesta, pa se plesalo i uz more na Valkanama. Situacija je kakva jest, i iz svake situacije treba izvući ono najbolje - pa, u muci se poznaju junaci i tu nastaje najveća kreativnost.

I Monte Librić je za mjesto radnje izabrao park. Posebice za djecu zdravo je što više boraviti vani pa bi ovakvi izlasci manifestacija na otvoreno mogli postati tradicionalni i nakon što jednog lijepog dana (a možda i prije) korona postane prošlo svršeno vrijeme. Pa koliko smo puta čitali o djeci iz Danske koja već od vrtićke dobi borave vani neovisno o (ne)vremenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum