PIŠE VANESA BEGIĆ

Nova ljetna Pula

Ilustracija (Neven LAZAREVIĆ)

Ilustracija (Neven LAZAREVIĆ)


Drukčija će, kakogod, ipak biti ovoljetna Pula - dakako, prateći iz dana u dan epidemiološku sliku i sve uzročno-posljedične veze koje iz toga proizlaze. Dok jedni kukaju za gostima - turistima i eurićima, drugi kažu napokon, jedno ljeto samo za domaće, mjesta na plažama, mirne šetnje bez slaloma po ulicama, a organizatori kulturnih događanja stalno su u iščekivanju prognoza, epidemiološke situacije i razmatranju što se s umanjenim proračunom može učiniti.

Bit će to drukčije ljeto, kakogod. U ovo je doba lani bilo puno završnih predstava učenika osnovnih i srednjih škola, Glazbene škole, raznih glazbenih tečajeva, kao i onih plesnih, koncerata profesionalnih glazbenika, izložbi, a sada najmlađi predstavljaju svoje stvaralaštvo uglavnom online.

Početak srpnja bio je već godinama u znaku kazališnog festivala PUF, koji će se ove godine u drukčijem izdanju održati najesen. Dovodi on u Pulu gostujuće umjetnike iz cijeloga svijeta i nastupaju na najneobičnijim lokacijama u gradu. Pa pokoji veliki koncert klasične glazbe, pop ili rock glazbe, jazz večeri, umjetnički performansi i događanja po cijelom gradu, čarobnjaci u parkovima, sajmovi rukotvorina, glazba iz svakog kantuna. Ove godine sve će to biti drukčije.

Događanja će biti, ali uz distancu, maske… u pripremi za "novu normalnost", kolikogod to neobično zvučalo. Vidjeti stolice na metar i pol-dva udaljenosti, ne vidjeti neke od inače stalno prisutnih ljubitelja kulture na tim događanjima zbog straha od eventualnih kontakata i zaraze, to će biti dio nove realnosti. Poput nove gradske vizure.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater