PIŠE Vanesa BEGIĆ

Noć koja mijenja sve

(Dejan ŠTIFANIĆ)

(Dejan ŠTIFANIĆ)


Još jedna godina je prošla, 365 dana proletjelo brzinom svjetlosti i to ostavlja prostora novoj godini, koja je poput nenapisane knjige, a za jedan dan bit će duža od prethodne. Naime, 2020. je prestupna

I adventsko slavlje, kućice, lopte, klizalište, veselje, koncerti, zbivanja, nestat će preko noći i prepustiti mjesto miru i tišini, opustjelom gradu, pustoj, uobičajenoj rutini i svakodnevici. Kao nakon prelaska iz ljeta u ranu jesen, kada se preko noći ulice isprazne. Većina će ugostitelja na zasluženi godišnji odmor, puno toga će biti zatvoreno, a puste ulice bit će realnost.

Trošilo se za blagdane, praznio se kućni proračun više od dozvoljenog, peglale su se kartice, i slijedi - za neke jedan od najdepresivnijih, ako ne i najdepresivniji mjesec u godini. Pa ne govori se uzalud da je treći ponedjeljak u siječnju najdepresivniji dan u godini.

Što očekuje Pulu i Puljane tijekom siječnja? Klizalište i blagdanske kućice odlaze s Giardina i Portarate nakon Sveta Tri Kralja, a ritam događanja će naglo usporiti. Tek krajem siječnja je tradicionalni Festival vjenčanja, a posljednjeg dana u mjesecu i Noć muzeja, kada će opet, ako vrijeme bude povoljno, Pula malo oživjeti, makar nakratko. I naravno, bit će tu i nekoliko kazališnih događanja. Nakon više od 170 programa tijekom prosinca. Samo najluđa noć dijeli prosinačko veselje od siječanjske tapije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini