PIŠE MIRJANA VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Nije dobro

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


- Situacija nije sjajna. Loše nam se piše, požalila se mušterija trgovkinji u jednom pulskom butiku.

- Nije dobro, nastavila je mušterija, zabrinuta zbog situacije u zemlji, svijetu, a i šire.

- Bit ćemo gladni. Njemačka je na koljenima. Italija grca u siromaštvu: struja je poskupjela 80, a voda 70 posto, kataklizmično će gospođa dok bira haljine koje će isprobati u kabini.

Trgovkinja je kimala glavom.

- Zato sam ja sad kupila stan, nastavila je mušterija i znakovito dodala, kao da je riječ o logičnom slijedu:"I nisam se cijepila. Ne želim da prave majmuna od mene."

- Sad razgovarate s majmunom, gospođo, lecnula se prodavačica. Nije joj drago da je netko, ničim izazvan, svrstava u neželjenu skupinu primata.

- Ja sam se cijepila dva puta. Da nisam, umrla bih od korone, dodala je i nastavila logičan slijed:"Ja sam stan prodala odmah i kupila novi. Čim se negdje osjećate loše, morate se toga riješiti".

- Kako tu ima lijepih stvari, prešaltala se mušterija na vedriju temu. Odabrala je zelenu haljinu s indigo uzorkom leopardovog krzna i uputila se u kabinu. Onda se vratila po još nekoliko halja. U kabini će razmisliti koju će kupiti. Možda odabere sve, ako joj se budu jako svidjele.

- Novac neće vrijediti ništa. Ulazimo u veliku krizu. Srednji sloj osiromašuje, ni lijepe haljine nisu mogle odagnati ženine tmurne misli. Zato je novac valjalo potrošiti odmah, prije nego što mu istekne rok trajanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum