PIŠE ZVJEZDAN STRAHINJA

Nema plina, kupi ćumur!

Arhiva

Arhiva


Za vikend ne radi Plinara u Industrijskoj ulici, neće raditi ni Inina stanica za auto-plin, dakle nema ni turističkog plina, plina u bocama, ni popratnog materijala. Obavijestili su medije iz Plinare Pula na vrijeme da zbog radova na električnoj mreži neće od petka do ponedjeljka biti u mogućnosti primati stranke.

Hvala im za obavijest, ali zašto to nisu učinili i prije dva vikenda? Lutali smo tada autom s nestandardnim bombolama u prtljažniku uz gradilište na Plinari, pokušavali naći put do pulta, mimo raskopanih prilaza i strojeva. Pa ako ne ide tuda, možda preko stanice za auto-plin? Ma kakvi, vratili smo se nazad i odlučili da se ipak ide preko gradilišta. Uskoro se za nama stvorila kolona, vide stranci pulsku registraciju pa misle da smo upućeniji od njih. Hvala im na povjerenju. Hajdemo sada zajedno uz bager, preko brda pijeska, rupa i kanala do parkirališta! A na parkiralištu, kao najuigraniji tim, i mi i turisti odlučno smo izvadili bombole iz automobila, a da nismo primijetili zaštitara koji nam je trčao u susret i vikao: "Nema plina! Plinara ne radi".

Kako? Zašto? Kazao nam je da zbog radova nema struje. Dakle, isti scenarij kao i danas, samo što tada obavijesti javnosti nije bilo. Čak ni jednostavne ploče na prilazu plinari/gradilištu s natpisom da su izvan pogona. Naravno da smo se ljutili na zaštitara: "Kakvo je to ponašanje? Što da sada radimo?". A on, jadnik, samo je slijegao ramenima i dobrohotno nas upućivao po plin, crijevo i gumice u Marinu Veruda. Kaže: "Ma ja sam samo čuvar!"

Stranci ni to nisu razumjeli, tražili su objašnjenja. Ili bar prijevod.

- Kupi ćumur! Kavu peci i ražnjiće okreći na ugljen! Kapiš?!

Čuvar se ispričavao, a nema zašto. Taj je dan ispao samo dežurni krivac. Da je bar dobio uvećanu naknadu za rad vikendom i pretrpljenu duševnu bol izazvanu ponašanjem nervoznih stranaka pulske Plinare.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater