PIŠE ZVJEZDAN STRAHINJA

Ne pisati o parkingu kod bolnice

(Zvjezdan STRAHINJA)

(Zvjezdan STRAHINJA)


"Nemoj pisati o parkiralištu kod bolnice jer će nam uvesti naplatu." Okej, neću!

Neću napisati da je parkiralište prepuno već u 8 sati, možda i prije, kada s radom tek počinju ambulante, po čemu sudim da mjesta nisu zauzeli isključivo zaposlenici bolnice i pacijenti. Neću napisati da su automobili u nuždi, s obzirom da praznog mjesta u susjedstvu nema ni za lijek, parkirani na cesti parkirališta, jer bi to moglo rezultirati i patrolom komunalnih redara i policije.

Nije problem što se smije pisati, a što ne, da ne bi isprovocirali neželjene reakcije - problem je što su novo parkiralište bolnice mnogi prepoznali kao rješenje ponajveće mane ovog grada. A nije tajna da na tom mjestu mnogi ostavljaju automobile tijekom cijelog dana, da ne bi brinuli o njima dok su na poslu, kao što tome služe i besplatna parkirališta obližnjih trgovačkih centara.

Kao što zaposlenici bolnice i pacijenti muku muče s automobilima nekih drugih, tako vjerojatno i stanari Kaštanjera u svojim ulicama muku muče s automobilima nekih trećih i svi u gradu muku muče kad je o parkiranju riječ.

Treba li zbog toga naplaćivati parking nove bolnice? Ne treba. Nisam stručan, ali sigurno ima načina kako riješiti problem da pacijenti, koji uporno kruže parkiralištem i kvartom u potrazi za praznim mjestom, ne kasne baš tako debelo na preglede. Naplate nije bilo ni na parkingu iza Mornaričke bolnice pa bi se opet našlo kakvo mjesto. Zašto? Zato jer ga nisu zauzimali oni kojima u bolnici nije bilo mjesto.

Neću pisati ni da su parkirna mjesta kod bolnice preuska za suvremene automobile. I da je i uz taj maksimalno iskorišten prostor parking realno premali. Ne pisati ni da se mnogi bezobzirno parkiraju tako da zauzimaju i po dva dragocjena parkirna mjesta, bez obzira na linije. Ne pisati, samo neka bude tako kako je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of