PIŠE Vanesa BEGIĆ

Najautentičniji karneval

(Dejan ŠTIFANIĆ)

(Dejan ŠTIFANIĆ)


Posebna je atmosfera i posebno slavlje kada se u Puli održava dječji karneval, kada gradske ulice budu preplavljene mnoštvom maškaranih skupina polaznika vrtića i školaraca koje idu put Arene.

To je jedan od najautentičnijih prikaza karnevala u našem gradu, pravi izraz veselja, dječje cike i autentičnog smijeha i radosti, kada se odgojitelji i učitelji potrude osmisliti nešto novo, što originalnije, i sa svojim mališanima nadmašiti dosadašnja ostvarenja, omogućiti djeci da se zaodjenu u novo ruho, postanu lik iz mašte ili snova.

Ova prigoda posebno veseli klince, mnogi uoči karnevala ne mogu spavati od silnoga uzbuđenja, drugi se boje da ne budu bolesni upravo za vrijeme ovog najvećeg dječjeg karnevala u gradu, a roditelji nestrpljivo očekuju defile svoga djeteta, tražeći najbolju poziciju za fotografiranje u prepunoj Areni.

Poseban dan za cijelu obitelj, od pripreme do završnog čina - defilea maškara u Areni. Pohvale svakako idu svim vrijednim učiteljima i odgojiteljima koji ulažu velik trud u izradu kostima, ostajući i nakon radnog vremena pripremati ta čudesna ruha za najmlađe. To je karneval na koji svi gledaju sa simpatijom, čak i oni koji inače ne vole ili se plaše maškara vole pogledati prekrasne mališane tako štosno odjevene. Poseban dan u znaku šarenila i novih pokoljenja za tritisućljetni grad.

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini