PIŠE VANESA BEGIĆ

Mreža svih mreža

Kandlerova ulica (Snimio Dejan Štifanić)

Kandlerova ulica (Snimio Dejan Štifanić)


Sjećate li se MUČ-a? Bio je to, prije skoro dvadeset godina, prostor Multimedijalne čitaonice, ogranka Gradske knjižnice i čitaonice koji je djelovao u Carrarinoj ulici, kod Gospodarske komore, prema zgradi današnje Gradske knjižnice i čitaonice.

Naime, u to je doba Gradska knjižnica i čitaonica djelovala u starim prostorima, na Giardinima, a 2003. otvoren je ovaj prostor, suvremeno opremljen informatičkom opremom, dnevnim novinama, raznim časopisima, kao i tematskim cjelinama za razne dobne skupine. Bio je u funkciji oko godinu dana, sve do otvaranja sadašnje zgrade Gradske knjižnice i čitaonice.

U to doba, prije dvadesetak godina, u Puli nije bilo toliko informatički opremljenih prostora, usred grada, a djelatnici, od kojih su tamo najduže bili Bojan i Morena, vrlo su susretljivo pomagali korisnicima s mrežom svih mreža jer to je bilo doba kada nisu svi bili informatički pismeni kao danas.

Tu je čak iz Rovinja dolazio bračni par koji je na taj način putem Skypea komunicirao sa sinom u Americi. Gosti toga prostora bili su i turisti, posebno oni nautički, koji su tu dolazili gledati mejlove, ali i Puljani, željni informacija iz zemlje i svijeta.

Iako je bio u funkciji tek oko godinu dana, ovaj je prostor u to doba predstavljao nešto posve novo i suvremeno u kulturnoj, društvenoj, ali i turističkoj ponudi grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini