PIŠE VANESA BEGIĆ

More je hladno - na svim jezicima

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Kiša, kiša, kiša i opet kiša. Već mjesec dana, ako ne i više, redovno su prognoze za vikend uglavnom vrlo loše, sve u znaku kiše te iznimno lošeg vremena, tako da sve manifestacije na otvorenom, fešte, ali i obična druženja, roštiljanja iz tjedna u tjedan bivaju odgođeni.

 

Svi su počeli, poput Engleza, pričati samo o vremenu, nadajući se, kada je već vrijeme takvo i odgađa brojna događanja, barem dobrom tenu, uz dovoljnu količinu vlage, da ne treba pribjegavati skupocjenim kremama.

No, čim sunce grane, popularne šetnice doslovno su preplavljene šetačima željnima svake sunčeve zrake, topline. Budući da je vrijeme zadnjih tjedana bilo vrlo hirovito, neki neutralni promatrač bi, da gleda našu odjeću i obuću ovih dana, mislio da tu nešto ne štima, da živimo u nekoliko paralelnih godišnjih doba istovremeno.

Naime, neki još ne skidaju kapute, i šeću pored mora kao u veljači sa zimskom kapom, drugi su u kratkim rukavima ili skroz bez rukava, a budući da je tradicija prvo kupanje obaviti za prvi maj, hladnoći unatoč i ne (pre)visokim temperaturama mora, ima i ponešto plivača. Doduše, ne previše, zasigurno više zbog kalendara i datuma koji su skoro pa ljetni, negoli zbog realne temperature mora.

Neki koji su se odvažili vidjeti je li more i dalje slano, a među njima i strani gosti, bili su toliko bučni od hladnoće da je ta morska višejezičnost bila poput performansa.

Na svim se jezicima moglo čuti kako je more hladno. Štoviše prehladno. Tek rijetki sjevernjaci nisu ništa komentirali. Hmm.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum