PIŠE ZVJEZDAN STRAHINJA

Manijak velik, jak k'o bik

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Na Verudi pažnju privlači razgovor grupe umirovljenika o manijaku s Lungomara! Ćulimo uši da bismo bolje čuli i slušamo da ga je vidio samo jedan od njih, da ga zapravo u šetnji viđa sve češće pa ga je već počeo i uznemirivati.

Ostali se interesiraju kako manijak izgleda, je li to neki naš, poznat, djeluje li prijeteći, je li egzibicionist ili voajer… Manijak je razgolićen, odgovara ovaj, vreba iz šumice na šetače prema moru. Pa, drekni na njega, pobjeći će, savjetuju ga ostali. No, umirovljenik u punoj snazi priznaje da ga se pribojava: manijak djeluje sasvim opasno. Velik je, jak k'o bik!

- Tako velik predodređen je da nasrne na muškarca, zaključuje umirovljenik očito više zabrinut za sebe nego za nježniji spol.

Pitaš li Puležane znaju li za recentnog manijaka na Lungomaru, svi imaju potvrdan odgovor, ali zapravo povezuju ga s nekim pričama iz davnina i urbanim legendama. Jer, Pula je uvijek imala ponekog manijaka na Stoji, na Verudi, na Montezaru…, mada ih je vjerojatno bilo puno manje nego što su priče o njima kolale gradom.

I svi su trpani u isti koš, bilo da su u pitanju masturbatori i goli ekshibicionisti koji se drže na distanci, ili je riječ o presretačima žena s lascivnim ponudama, da o potencijalnim silovateljima i ne pričamo. Kada je žrtva sama na ulici ili u parku, svi su oni krajnje opasni, bez obzira na karakter poremećaja.

Puležani su manijacima zvali i voajere što su škicali mlade parove u škuribandama. A takvih, koji bi se zalijepili za vanjsko staklo automobila na skrovitom jebodromu i promatrali par u strasnom klinču, bilo je napretek. Neki su nakon prijetnji mijenjali lokacije, drugi su bili uporni i nastavljali s prljavim rabotama pa su mogli očekivati i organiziranu akciju osjetljivih ljubavnika koji bi voajera pameti učili propuštanjem kroz šake.

Manijaka u Puli, ako je vjerovati umirovljenicima s Verude, dakle, još ima. Tko zna ima li i škuribandi u šumama na periferiji grada ili se Puležanima toliko podigao standard da ljubavnici zimi ljubuju u praznim apartmanima? I tko zna šunjaju li se voajeri i dalje noću šumom? Nisu li se već sapleli u mraku i polomili na kakav krupni otpad odbačen iz onih apartmana?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini