PIŠE BORKA PETROVIĆ

Mads i Vigo u Dva ferala

Terasa konobe Dva ferala u Kandlerovoj ulici u Puli (Snimio Zoran Angeleski)

Terasa konobe Dva ferala u Kandlerovoj ulici u Puli (Snimio Zoran Angeleski)


Mads Mikkelsen jedan je od glavnih glumaca u filmu "Druk", kod nas prevedenom kao "Još jedna runda" koji igra u pulskim kinima.

Ukoliko se plašite zaraze i zbog toga izbjegavate kino, mislim da nemate zašto. U kinu Valli, gdje sam ga gledala, ulazi se s maskama (one se kasnije doduše skidaju jer svi nešto grickaju), a cijeli je red u kojem sjedite prazan. Prazne su i stolice iza i ispred vas. Ma, milina.

Uglavnom, odličan film i još bolja gluma proslavljenog danskog glumca.

- Da, odličan je. Znate, on voli dolaziti u Hrvatsku, bio je ovdje nekoliko puta. Ja sam ga prije desetak godina vidjela u Kandlerovoj, sjedio je u "Dva ferala", pisali smo o tome u Glasu Istre, hvalim se ja pred društvom nakon završetka filma.

Oni mi ne vjeruju. Ne znam sumnjaju li u mene ili u Glas Istre. Priča im, tvrde, uopće nije poznata. Traže dokaz o njegovom boravku u Puli. Dva dana grozničavo pretražujem našu arhivu, pitam kolege, kolegice… Pa tko ga je, osim mene, vidio? Netko je o tome morao pisati. Točno se sjećam: sjedio je u legendarna "Dva ferala" u društvu jedne djevojke! No, članci o tome kao da su nestali, propali u zemlju. Nema dokaza da je Mads ikada bio, a kamoli pio u Puli.

Tek mi jučer prijatelj šalje članak iz Glasa Istre datiran s 23. ožujkom 2010. godine. U njemu piše: "U Puli, točnije u konobi Dva ferala u Kandlerovoj ulici ove subote u popodnevnim satima piće je u društvu jedne djevojke popio slavni američko-danski glumac..." I tu nastaje problem: nije Mads Mikkelsen, već Vigo Mortensen!

- Ma, dobro, visok i zgodan danski glumac. Mads ili Vigo, nije bitno, zaključujem lakonski, ne priznajući poraz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum