PIŠE oriana španić

Ljubav i Trikotaža

Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)


Sajam knjiga posvećen ljubavi u prostorijama bivše Arena trikotaže. Trikotaža koja je između ostaloga radila za Armanija, Missonija. Trikotaža koja je imala svoju banku i svoju kasu solidarne pomoći. Trikotaža i žene u radničkim flajdama koje rade na normu. Kad god sam prošla Rivom i podignula pogled, vidjela bih žene za pletaćim strojevima. Arenin dućan preko puta INK-a i u Lenjinovoj, današnjoj Flanatičkoj ulici.

Tempi passati.

Knjige su dio mene. Onaj osjećaj kad kupiš knjigu i odugovlačiš s otvaranjem, što duže uživajući u mirisu nove knjige.

Kaštel i Naučna biblioteka, katalog knjiga i kartice tipkane pisaćom mašinom. Škripa drvenog parketa pod nogama, miris čere (pčelinjeg voska) i pogled na zalazak sunca. Kaštel, koji je bio i idealna pozicija kad se "markiralo" iz škole.

Gradska knjižnica na Korzu, dječja knjižnica u Pionirskom domu, Vojna knjižnica u Domu JNA. U sve sam bila učlanjena. Prva kupljena knjiga "Svijet oko nas". I početak formiranja biblioteke. Gledajući knjige vidim i svoje sazrijevanje. Biblioteka Vjeverica, Modra lasta, Džepna knjiga, kasnije biblioteka Hit, Nolit, Reč i misao, August Cesarec.

Knjige koje su mi pomagale u prvim nesretnim zaljubljivanjima. Knjige kao lijek. Sajam knjiga u Puli zahvaljujući kome sam vidjela u živo i slušala brojne pisce u čijim knjigama uživam.

Ljubav i Trikotaža. Poveznica između tih dviju riječi je moja majka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom