PIŠE LARA BAGAR

Ledomat u MUP-u

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Redomat u pulskom MUP-u mogao bi se slobodno nazvati ledomat. Prvo, zato što dolazak pred zgradu MUP-a ima efekt hladnog tuša od kojeg se ledi krv u žilama. I to svima.

I onima ispred zgrade koji duž cijelih stepenica pa i dobrim dijelom betonskog prilaza čekaju red ne bi li podigli listić za osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu, putovnicu ili bilo koji papir koji mu može dati službenik. Njemu se također sledi krv u žilama kada pred vratima vidi hordu ljudi koja čeznutljivo zuri u taj redomat i mantra tko li će imati najbrži prst koji će se dočepati čarobnog listića.

Stariji lamentiraju jer se ne znaju služiti aplikacijom koja bi ih trebala obavijestiti kada su na redu, mladi su nestrpljivi, a zaposleni su na rubu živaca. Naime, ako su mislili skočiti onako na brzinu s marende do po kakav dokument, odsad trebaju uzeti dan godišnjeg odmora ili izmisliti virozu pa se pod šiltericom, da ih nitko ne vidi, iskrasti do policije i iskamčati neki životno važan dokument.

Atmosferu jedino podiže i topi led policajac pored redomata koji pošalicama nervozne dovodi u red i s tom nekom narodskom dobrotom potvrđuje da je čovjek još uvijek efikasniji od nekog aparata ili aplikacije putem koje se ipak, za neupućene, može i online zatražiti određena usluga i na miru dočekati svoj red.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater