PIŠE Borka PETROVIĆ

Leci, pisma i transparenti

(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Teška vremena traže drastične mjere. Ovih se dana u mnogima očito nakupilo more nezadovoljstva koje moraju izbaciti iz svoje duše. Stoga, žudeći za tim da ih netko ipak čuje, pišu pisma i transparente, ubacuju letke sugrađanima u sandučiće, zavlače ih pod brisače automobila.

Najprije je Puležane iznenadio letak koji nabraja neriješene gradske probleme. Jedan po jedan i ispisan je cijeli list. Od zapuštenosti i derutnih zgrada do smrada na Lungomareu i Kaštijunu. Od stranačkog pogodovanja do nepostojećih garažnih kuća. Dobili su ga stanari na Vidikovcu, Verudi… Navodno kruži i ostalim kvartovima, a sigurno se dijeli i društvenim mrežama.

Osim letka koji najavljuje moguću novu političku opciju, jer se njegovi potpisnici već u startu ograđuju od svih postojećih političkih stranaka, piše se naveliko i u vezi izgradnje Islamskog centra. Neki su se obratili i samom Papi pa su pismo adresirali na Rim. U njemu mole Svetog Oca za pomoć. "Iz srca se nadamo da još uvijek možete intervenirati kao Sveti Otac, poglavar kršćanske crkve, pisanjem i razgovorom ovdje u Hrvatskoj, jer u našem gradu nitko ne želi saslušati nas mještane", poručuju Papi. Nešto drugačije pismo, ali iste tematike, stiglo je jučer i na adrese pulskih gradskih vijećnika koje se poziva da "ne dopuste mijenjanje GUP-a po volji jedne manjinske vjerske zajednice".

I završimo s lecima koje je netko po gradu zavlačio pod brisače automobila, navodeći ljude da ne vjeruju u učinkovitost cjepiva protiv covida-19. Zajednička poveznica svih ovih "poziva na buđenje i pomoć" jest da su anonimni iskazi nezadovoljstva građana. A letci su oblik direktnog marketinga koji im nitko ne može oduzeti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini