PIŠE BORKA PETROVIĆ

Krizna vremena i solidarnost

Ilustracija (Arhiva/Eduard STRENJA)

Ilustracija (Arhiva/Eduard STRENJA)


Kriza iz ljudi izvlači ono najgore, ali na sreću, i najbolje. Puljani su se, u većini slučajeva, ovih dana iskazali kao empatični sugrađani, spremni pomoći. Mnogi su tako na društvenim mrežama svojim starijim susjedima ovih dana ponudili pomoć oko nabave nužnih namirnica i lijekova, a kako bi ih kao najranjiviju skupinu sačuvali od moguće zaraze koronavirusom.

U nesreći su se snašli i brojni obrtnici - od mesara, preko malih poljoprivrednih gospodarstava pa sve do ugostitelja koji su odlučili svoje usluge ponuditi na ponešto drugačiji način - dostavom na vrata kupaca. Time ne samo da pomažu da se potencijalna zaraza ne širi i štite sve nas, nego su i osigurali nastavak svog poslovanja, plaće sebi i svojim djelatnicima. Na nama je da ih u tim naporima podržimo.

I njih i sve one ostale koji će, radi zatvaranja obrta, doći u probleme. Čim otvore svoja vrata moramo kod njih ponovno jesti, piti, od njih kupovati i naručivati usluge. Veliki centri snaći će se i bez nas na jedno vrijeme, no malim obrtnicima bit će potrebna sva naša pomoć da bi preživjeli.

Na kraju moram pohvaliti i brojne službe koje ovih dana ne rade sa strankama, ali se uredno i ljubazno javljaju na telefone i mejlove i odgovaraju na sva pitanja građana; od matičnog ureda, preko porezne uprave do liječnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of