PIŠE Vanesa BEGIĆ

Kreativnost koroni unatoč

(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Još jedna Noć knjige je za nama. Za razliku od prošlogodišnje, koja je zbog situacije održana u cijelosti online, ove godine dio je programa održan uživo, a za online dio manifestacije korisnici i s jedne i s druge strane bili su vještiji nego prošle godine, jer nakon godinu dana baratanja s tim platformama, svi su se dodatno usavršili, ne samo kod nas, nego i svugdje u svijetu.

Naglasak ovogodišnje pulske Noći knjige bio je na najmlađima, jer jedini program koji je održan uživo, bila je izložba učeničkih radova učenika polaznika produženog boravka Osnovne škole Tone Peruška, u izlozima Čitaonice kluba umirovljenika, potom je na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice otvorena izložba slikovnica koje su tijekom Mjeseca knjige kreirala djeca iz pulskih i okolnih vrtića i škola, a u Gradskoj knjižnici i čitaonici izlaže Sanja Simeunović Bajec, inače priznata akademska umjetnica poznata i kao likovna pedagoginja - i zbog rada u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna i u likovnoj radionici Artić.

Dakle, u znaku najmlađih. Izložba u Čitaonici kluba umirovljenika posvećena je tritisućljetnom gradu. Djeca su uz svoje učitelje produženog boravka šetala gradom, obilazila razne lokalitete te potom crtala bogatu spomeničku baštinu, prirodne ljepote i druge gradske posebnosti. S druge strane, i u mnogim školama na razne su načine spojili i obilježavanje Dana planeta Zemlje, te Noć knjige, predstojeći Dan grada Pule te druge obljetnice, pokazavši da se, koroni, unatoč nastavi online, može kreativno raditi i stvarati s najmlađima te da bogata kulturno-povijesna baština grada, iako je toliko puta ispričana, prepričana, predstavljena, uvijek nudi nove mogućnosti za najmlađe. A svaki kreativni pomak najmlađih u to doba teško za njih, njihove roditelje i učitelje itekako veseli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini