PIŠE Vanesa BEGIĆ

Kraljevstvo za balkon


Lijepi dani naprosto mame vani. Lani smo imali izrazito kišovito proljeće, posebice travanj i svibanj, kada praktički nije bilo dana bez kiše. No, sada su se okolnosti potpuno promijenile, treba biti čim više kući, izaći samo da se obavi ono nužno, neophodno. A zrak je tako potreban.

Sretni su oni koji imaju dvorište. Uz malo dobre volje, tu neće biti ni gladi, a i dan brže i zanimljivije prođe uz uzgoj povrća, možda i jagoda, nešto cvijeća da okoliš bude ljepši. Zdravo, korisno i lijepo, kud ćeš bolje. Ne ugrožava se nikoga, i vrijeme prođe.

Sada su i balkoni vrlo "in". Sretan je onaj tko ima balkon, pa i najmanji, jer u krizi mašta čini svašta i odmah se kreće u prilagođavanje balkona novonastalim okolnostima i mogućnostima. Balkon tako može postati mjesto za doručak, ručak, za čitanje, ili jednostavno za gledanje na ulicu i malobrojne prolaznike te da bismo se osjetili dijelom grada, zajednice, makar iz sigurne udaljenosti.

Ako taj balkon ima dovoljno kvadrata, i tu se može uzgojiti koje povrće, ili makar jagode penjačice, a ima li čega boljeg od proizvoda iz vlastitog uzgoja. A tek cvijeće! Rascvjetan balkon u proljeće, to je idealno, pravi melem za dušu, ali i za tijelo, kada možemo utrošiti nekoliko sati (i kalorija) na balkonsko vrtlarstvo. Zbilja, sretan je tko ima balkon u ovim teškim danima. Taj prostor, kolikogod malen bio, čuda čini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of