PIŠE Borka PETROVIĆ

Kradljivci na groblju

(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Vjerovali ili ne, ali kradljivaca ima i na pulskom groblju! O tome nas je obavijestio jedan čitatelj koji nam je ispričao kako se na Monte Giru kradu cvijeće i ikebane s posljednjih počivališta pokojnika.

- Meni su odnijeli ikebanu s groba. Postavio sam je na sam Božić, a idućeg jutra više je nije bilo. To nije jedinstven slučaj. Mojoj teti, koja ima grob na suprotnoj strani groblja, cvijeće je nestalo netom prije blagdana, potužio nam se sugovornik dodajući da se raspitao i doznao da videonadzor pokriva samo portune i ulaze u groblje pa se ne može utvrditi tko krade.

- Ljut sam i ogorčen, ne toliko radi financija, već zato što mi, u konkretnom slučaju, nismo mogli kupiti drugu ikebanu jer je sve bilo zatvoreno. Grob je djelovao pusto i žalosno, kao da nitko nije ni mislio na pokojnike što nije istina jer posljednje počivalište najmilijih redovito posjećujem i o njemu se brinem, veli nam Puljanin.

Što se događa u glavama onih koji su u stanju počiniti ovakva nedjela i što učine sa cvjetnim aranžmanima koje ukradu - postave li ih na svoj grob, možda kući na stol ili prodaju, ostaje nepoznanica. No, u svakom slučaju riječ je o nedjelu koje je teško opisati riječima i javnost treba upozoriti da se tako nešto događa, a ljudi koji to rade - žive tu, među nama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum