PIŠE BOJAN ŽIŽOVIĆ

Korov u Gradskoj palači

Arhiva

Arhiva


Na dan kad se u Puli dogodio prometni kolaps, kad se s jednog kraja grada na drugi vozilo više od sat vremena, iz Grada je stiglo priopćenje naslovljeno: "Novouređena parkirališna mjesta ublažila gužve na prometnicama." Moram priznati da su me zbunili. Koja parkirališna mjesta, pobogu? Ubrzo iz tog njihovog tekstuljka shvatim da misle na Mandrač i Marsovo polje, na prašnjave parcele s naplatnim kućicama koje izgledaju kao da su bile stražarnice neke davno prohujale vojske. Grad se hvali da su ta dva, oni tvrde, parkirališta, a ja kažem ledine, bila popunjena do posljednjeg mjesta. "Oba su se uređena parkirališta pokazala kao iznimno dobro i efikasno rješenje za prihvat većeg broja vozila koje u ljetnim mjesecima turisti rado koriste", ističu u svom priopćenju.

Gdje ta gradska uprava živi, u kojem to niskobudžetnom filmu pokušavaju od sebe napraviti heroje? Lako njima lupetati o parkinzima iz Gradske palače iz koje mnogi ne promole nos da se ne bi slučajno susreli s građanima. Uostalom, oni su si riješili svoja parkirna mjesta na Staroj tržnici i sada drugima sugeriraju da parkiraju na nekom makadamu, bogu iza nogu. Zašto naivcima koji su parkirali na tim ledinama nisu osigurali transfer do centra? Jer ih ne zanima. Oni sve lakonski doživljavaju. Oni bi da mi jedemo kolače.

Nije dosta što nam ovakvim priopćenjima rastežu živce kao laštiku, nego jučer povuku još jedan iz plejade svojih genijalnih poteza. Zatvore traku obilaznice da bi Herculanea mogla okopati bilje. Sredinom srpnja. Jer korov se širi. Najviše u Gradskoj palači, čini mi se. Trebalo bi nju zatvoriti na nekoliko dana. Da malo plijevimo gradsku politiku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom