PIŠE ROBERTO rauch

Kako je Ružica opalila Verona San Rabijana i Milana Nenezića

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


"Bit će to dovoljno za stylish članak", pomislila je Ružica Koraca nakon što je fotografirala još jednog elegantno obučenog Puležana na tržnici. Zadovoljna, odlučila je nazvati svoju kozmetičarku kako bi ugovorila termin za piling. Hodala je prema bivšoj Televiziji. Dva su joj tipa došla ususret i zaustavila se točno ispred nje, i to u trenutku kada je trebala potvrditi termin, utorak u 9:15.

Dvojac je bio oličenje suprotnosti. Prvi je bio nizak, debeo i ćelav, a u zajapurenom mu se licu masna koža stapala s kapima znoja. U jednoj je ruci držao zeleni kišobran. Drugi je pak bio visok i krakat, žućkaste i suhonjave kože. Povjetarac mu je blago vijorio kovrčavu i zbijenu, gustu kosu. Jedina zajednička crta bila je njihova fina odjeća, koju je Ružica odmah primijetila. Mali je, doduše, imao predugu svjetlu kravatu koja mu je sezala do remena, a visoki pretamnu mašnu, ali bilo je jasno kako su se pomno skockali za ovu priliku.

- Šinjorina Koraca - rekao je niski veselim tonom. - Ja sam Milan, ovo je Veron. Smo se došli poslikat za stylish prilog.

Isprva joj nije bilo jasno. Sjetila se.

- Nazovem te, dušo - rekla je Ružica kozmetičarki. Stavila je mobitel u torbu i pomno ih pogledala. Dva najvjernija fejsbukovska trolera profila Glasa Istre. Milan Nenezić i Veron San Rabijan. Na toj su se društvenoj mreži žalili da ih Ružica nikad ne slika, pa su njih troje u komentarima dogovorili sastanak na tržnici. U šali, barem je Ružica do sad tako mislila. A eto ih sad tu pred njom - virtualni fejsbuk profili s lažnim slikama mistično su se materijalizirali u komične ljude od krvi i mesa.

Ružica se odmah pribrala. Nije gubila ni časa.

- Pa slikat ćemo vas onda. Stanite mi ovdje, ti ovako, a ti Veron ovako. Tu, tako.

Duo se uštogljeno namjestio u pozu. Nenezić se nasadio na svoj zeleni kišobran, koji je skoro pukao pod njegovom težinom. Veron nije znao što bi sa svojim dugačkim rukama, pa je jednu prebacio Neneziću preko ramena.

- I makni tu ruku! - strogo poput Lupina upozorila ga je Ružica. Opalila je par fotki.

- Ako se dobro sjećam, u komentaru sam napisala i da častim kavom - rekla je.

Veron je već zurio u mobitel bez da doživi njene riječi. Nenezić je obrisao znoj s čela i nasmijao joj se. Činilo se da će prihvatiti poziv, a onda se Veron sagnuo i počeo mu nešto šaptati. Ružica je približila svoje novinarski kuriozitetno uho. Novi članak na fejsu, Šišanska cesta, radovi, načulo se.

- Hvala šinjorina Koraca, ma moramo delati - oglasio se odmah Nenezić. - I hvala Van na sliki. Svakako nas tagirajte.

Netragom su nestali čim joj se zahvalio. Toliko brzo da se Ružica Koraca na trenutak upitala je li čitav susret bio samo priviđenje. Nasmijala se, a zatim izvadila mobitel i nazvala kozmetičarku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater