PIŠE Vanesa BEGIĆ

Kako je korona ukrala blagdane

(Neven Lazarević/Arhiva)

(Neven Lazarević/Arhiva)


U godini kada je korona uzela mjesto Grinchu i ukrala Božić, Novu godinu, Sveta tri kralja, Uskrs, 1. maj, brojne manifestacije, od Olimpijskih igara naovamo, valja se prisjetiti i nekih manifestacija koje su se održavale u to prosinačko vrijeme.

Prije nego je korona ukrala blagdanski štimung, prosinac je zadnjih dvadesetak godina bio u znaku Sa(n)jma knjige u Domu hrvatskih branitelja, a još ranije taj se sajam održavao i na drugim lokacijama, prisjetimo se početaka i galerija Diana i Capitolium, stare robne kuće na Portarati…

Razni božićni prigodi sajmovi održavali su se u Domu hrvatskih branitelja, rukotvorine su se predstavljale u Ciscuttijevoj ulici, a gotovo da nije bilo kvarta, mjesnog odbora, bez prigodnog ili književnog susreta, ili podjele poklona i druženja s Djeda Mrazom, Dječji kreativni centar, iliti bivši Pionirski dom bio je u to doba rezidencija Djeda Mraza gdje je najpoznatiji djedica na svijetu imao svoj kutak.

Prije dvadesetak i više godina božićni se sajam održavao i u Domu sportova "Mate Parlov", uz eno-gastro ponudu i zabavni program.

A koncerti tijekom prosinca u crkvi sv. Franje, u Misericordiji, sv. Antonu, katedrali, Svetim Srcima, te ovo kulturno-umjetničko društvo, ono drugo, sve manjine su se predstavljale potom svojim programima, pa djeca, vrtići, škole, akademija…

I onda je došao sićušan virus i rekao "dosta", ukravši sve blagdane. Ne ponovilo se.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini