PIŠE BORKA PETROVIĆ

Izgubljeno smeće traži vlasnika!


Na Uskrsni ponedjeljak, nešto prije deset sati ujutro, nepoznat je netko izgubio svoje četiri vrećice sa smećem. Jedna je žuta, ona Herculaneina za odvojeno prikupljanje plastike, dvije su obične bijele s natpisom "Spar", a jedan je najlon plave boje. Pune su raznolikog komunalnog smeća, među kojima prevladavaju ambalaže mlijeka.

Vlasnik se ne treba brinuti, ovim mu putem javljamo da je smeće pronađeno te se nalazi tik do štinjanskog trga Place, nasred ceste, neposredno uz mjesni dućan. Na njega se dobro pazi i nepoznati ga vlasnik može doći pokupiti kada god stigne. No, moli se da to učini prije nego vrećice rastrgaju mačke i psi, ili zgaze automobili koji ovuda prolaze. Nalaznik ne očekuje nikakvu zahvalu, ni novčanu naknadu, dovoljna mu je nagrada da smeće pronađe svog vlasnika.

Šalu na stranu, ovakve su se stvari u Štinjanu već događale, posebno nakon produženih vikenda. Nažalost, iako sustav selektivnog prikupljanja otpada ovdje doista dobro funkcionira i 99 posto mještana provodi ga bez ikakvih problema, još uvijek neki pametnjakovići ne shvaćaju da moraju imati vlastite kante za smeće pa vrećice s otpadom ili bacaju u kante na mjesnom trgu ili ih, kao što je to jučer bio slučaj, ostavljaju poput kukavičjih jaja, uz tuđe vrećice za reciklažu. Valjda nadajući se da će radnici Herculanee pokupiti i ove "podmetnute" vrećice. No, oni to neće napraviti, niti su dužni činiti pa smeće na trgu ostaje danima.

Stoga, nakon što smo nedavno "Gradskom štorijom" vratili nestalu klupu u mjestu, probajmo sada svi zajedno pronaći vlasnika izgubljenih vrećica i vratimo mu smeće da se napokon nauči redu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater