PIŠE BORKA PETROVIĆ

Hrana za tovare

(Danilo MEMEDOVIĆ)

(Danilo MEMEDOVIĆ)


Novogodišnje jelke ponovo završavaju pored kontejnera. Nažalost. Još jedna godina je prošla, a nadležne službe nemaju ideju što s njima napraviti. Stoga ih Puljani jednostavno frknu do prvog kontejnera koji pronađu, a radnici potom skupljaju po gradu.

Neke lokalne jedinice imaju ideja. Možda bi se neka mogla kopirati. Recimo, Sombor je dobio svoj prvi Park božićnih drvaca. Drvca koja su tijekom proteklih blagdana krasila somborske domove odnedavno svoj život mogu nastaviti u parku koji je uređen u blizini Rokovačke šumice. Do sada je u novom parku posađeno dvadesetak stabalaca, a svoje božićno drvce tu je posadila i gradonačelnica Sombora.

Ili, farmer iz Ivanić-Grada Neven Ciganović sjetio se kontaktirati lokalno komunalno poduzeće Ivakop koje odvozi bačene jele i zbrinjava ih. Nazvao ih je, predložio im da drvca dovezu k njemu i oni su prihvatili ideju. Jelke su postale - hrana za magarce! Magarci vole borove iglice, od njih im je i mlijeko bolje, kaže ovaj farmer. Godišnje na njegovu farmu dovezu između tisuću i tri tisuće odbačenih borova, a onda magarci obave svoje. Neke vrste borova vole jesti više, neke manje, ali za dva, tri mjeseca riješe oni baš svako stabalce, kaže Ciganović.

Možda u Puli nema magaraca, barem onih koji bi pojeli božićna drvca, no u Istri ih svakako ima. Uzmemo li da je svako treće domaćinstvo imalo kod kuće "živi bor" - hrane za tovare ima napretek.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum