PIŠE BORKA PETROVIĆ

Gradski busevi leglo zaraze

(Borka PETROVIĆ)

(Borka PETROVIĆ)


Kada je buseva manje - gužve su veće. Tako se u autobus Pulaprometa koji je jučer u 10.30 sati kretao za Štinjan, ukrcala masa putnika. Bilo ih je toliko da su svi morali sjediti jedan do drugoga. No, kao da to nije bilo dovoljno, na Velom Vrhu u autobus se ukrcala grupa od kojih 20-ak mališana, vjerojatno iz neke organizirane aktivnosti. Jedva su stali u autobus, ispunili sve praznine pa su se putnici tiskali jedan na drugome.

I tu putovanju nije bio kraj - autobus je do Hidrobaze morao proći još nekoliko stanica na kojima su putnici uredno čekali na svoj prijevoz. Oni su se, pak, jedva ugurali u autobus.

- Ovo je ludo, nenormalno, komentirala je starija gospođa pitajući se je li u ovo vrijeme korone ovo doista način da se organizira javni gradski prijevoz. Ne bi li bilo bolje za djecu organizirati poseban prijevoz, a Štinjancima vratiti linije koje polaze barem svakih sat vremena?, predlaže gospođa.

Pa i ja pitam sveprisutni Stožer - kako se u ovako prekrcanim autobusima možemo držati epidemiološke preporuke o socijalnoj distanci? Što ako je netko među brojim putnicima, među kojima je bilo i turista, bio bolestan? Zar nije bolje da su linije češće pa bi i putnika u autobusima bilo manje, a mogućnost zaraze ipak svedena na minimum? Ili da se jednostavno prestanemo svi skupa voziti javnim prijevozom, a netko nam, primjerice, refundira novac za taksi?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of