PIŠE BORKA PETROVIĆ

Gradonačelnik se boji svojih sugrađana?

Boris Miletić (N. LAZAREVIČ)

Boris Miletić (N. LAZAREVIČ)


Gradske vlastodršce zapeklo je pitanje zašto pulski gradonačelnik Boris Miletić nije održao svoj prvomajski govor u Šijanskoj šumi. Je li se doista Miletić uplašio zvižduka nekolicine aktivista Radničke fronte? Ne vjerujem. Prošao je on sito i rešeto, premazan je svim mastima...

Pa ipak njegovo nepojavljivanje na pozornici, pred svojim sugrađanima, otvorilo je slijedeće pitanje, pitanje svih pitanja: Kada je gradonačelnik zadnji puta stao pred građane? Doduše, trenutno on, sa svojim stranačkim kolegom Flegom (više kao predsjednik IDS-a, a manje kao pulski gradonačelnik), gotovo da iskače iz paštete - dijeli grah, intervjue, no u javnosti se pojavljuje tek u kontroliranim uvjetima. Primjerice, na konferencijama za novinare u Komunalnoj palači, na polaganjima kamena temeljaca za punionicu plina, za hospicij, na otvaranju bazena i raznih multikulturalnih festivala, ali i među dječicom na sajmu knjiga. Posjetio je, ne zaboravimo, i prvorođenu bebu u 2019.

No, kada je, onako za pravo, stao pred pulsku javnost, nefiltriranu i često kivnu na stanje u kojem se nalazimo? Na novogodišnjim proslavama na Forumu već se godinama pojavljuju njegovi zamjenici, nitko živ više se ne može sjetiti kada je otvorio Pulski filmski festival, jednu od najvažnijih manifestacija u našem gradu, a sada je, eto, odustao i od prvomajskih govora. Ne voli naš gradonačelnik ni javne tribine, mada javnost od njega i njegove gradske uprave traži odgovore. I na njih dolazi njegov zamjenik Robert Cvek kojemu je, po svemu sudeći, gradonačelničko mjesto ostavljeno u naslijeđe, isto kao Borisu nakon odlaska Valtera Drandića. Ako ništa drugo, ovaj momak nema problema stati pred svoje sugrađane, makar pritom popio zvižduke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater