PIŠE NENAD MARJANOVIĆ DR. FRIC

Fićukali Fići

Snimio Dejan ŠTIFANIĆ

Snimio Dejan ŠTIFANIĆ


Odabrani izabrani, sasvim je svejedno, bar je tako ispalo u Areni kada se Filip Zoričić popeo u ring u trenucima trijumfa fascinantnog Ivana Vitasovića. Na video snimku koji kruži društvenim mrežama televizijski reporteri su uz otvorene mikrofone pitali:"Zakaj mu fućkaju"? Da, on kojeg je narod izabrao, taj ga je isti narod izviždao, kako to? Faca koju je složio bila je upečatljivija od izraza lica Geronima "Mondragona" Dos Santosa.

Ovog potonjeg pošteno je izlemao Vitasović, a našega Fiću fićukanjem su dočekali njegovi glasači. Možda zbog parkinga, možda zbog stupića, možda zbog vrtića, možda zbog prepotencije, arogancije, možda zato što mu na ringu, ovakvom kakav je bio onaj u Areni, nije mjesto. S likom kakav je Zoričić teško je normalno komunicirati, on sve oko sebe doživljava kao preplašene gimnazijalce, grad mu je zbornica, pročelnici i direktori su mu jednako preplašeni profesori. Sve "ča ga je tokalo" u subotu u Areni je u stvari rizik javnog nastupa, uobičajena stvar, događa se i najboljima.

No, teško se oteti dojmu da se gradonačelnik malo umislio, da mu godi titranje ljudi kojima se okružio. Sve se ovo dogodilo samo nekoliko dana nakon "povijesnog govora" u Gradskom vijeću u kojem je o svom mandatu govorio kao o misiji, kao nekome tko ima mandat artikulirati bioritam grada, nekome kome nitko u Puli ne može parirati. Nakon svega, treba se nadati da će Fićo nakon javno uprizorenog fićukanja paziti gdje i kako nosi dresove Torcide i gdje se i kako pokuša ušlihtati na nečiji trenutak ponosa i slave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini