PIŠE LARA BAGAR

Ferrari i boce

(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Skoro do pola pasa uvukao se u veliki novoizgrađeni kontejner-tanker u Šijani. Naselje je veliko. Puno ljudi, puno smeća. Traži boce s nekom sajlom. Gleda, da je upeca. Ako padne u tu nekoliko metara duboko betonsko spremište, tko li će ga izvući?

No, boca po boca… I na kraju dana nekoliko desetaka kuna, ako je dobar dan. Izgleda da su vremena teška i za sakupljače boca.

- Nema više ni boca. Nitko ih više ne baca, svi ih sada sakupljaju i vraćaju, žali se jedan "sakupljač" u sabirnom centru za boce jednog velikog trgovačkog centra. Ljeto je bilo mršavo jer feštalo se malo. "A di su ona lijepa vremena festivala. Oni u Štinjanu… Pa čovjek je mogao prezimiti od toga što bi se tamo potrošilo, odnosno skupilo", prisjeća se "sakupljač" boljih vremena.

Sada nema ničega, pa tako ni plastike. Svi su, eto, s koronom, postali "ekološki osviješteni". Boce sada vraćaju baš svi - od ubogih sakupljača do onih u skupocjenim automobilima. "Korona je, nema se", ironičan je sakupljač. Kaže da mu je poznanica rekla da je u posljednje vrijeme vidjela susjeda kako po prvi put vraća boce. Došao ih je vratiti, ni više ni manje, nego u Ferrariju!!! A drugi će put možda i u Maseratiju kojeg isto posjeduje, komentira uz opasku da ako ih i on sakuplja znači da se njima sprema gadna zima. Kriza ne bira - Ferrari, Maserati, Bugatti teška su vremena pa ti shvati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini